מתכון לסקונס
כלים שתצטרכו לטובת המתכון:
מערוך ,קלף ברזל או סכין ארוכה , מברשת , סרגל
300 גר' קמח לבן
12 גר' אבקת אפייה
15 גר' סוכר לבן
7 גר' מלח דק
80 גר' פרמזן טחון
כוסברה/בצל ירוק קצוצים
60 גר' חמוציות
300 גר' שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לערבל הכל ביחד בעזרת וו גיטרה עד שמתקבלת מסה אחידה אך פירורית לאחר מוסיפים את השמנת ומעבדים קלות
מוציאים ומאחדים את הפירורים בתחתית לגוש אחד בעזרת הידיים
מקררים את הבצק
לאחר הקירורו מרדדים לעובי 3 ס"מ
וחותכים לריבועים של 4.5 על 4.5
הברשה לפני אפיה בביצה
אפייה 180 12 דק'