מתכון לחלה
בצק קל להכנה ונוח לעבודה וניתן לעשות איתו מגוון מוצרים
אצלנו בעמיתה מכינים ממנו את החלה, לחמניות לכריכים , לחמניות מתוקות עגולות ולחמניות ממולאות
מתכון ל 3 חלות גדולת
1 קילו שטיבל2
125 גר' סוכר לבן
16 גר' שמרים יבשים
20 גר' מלח דק
100 גר' שמן סויה
510 גר מים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר בעזרת וו לישה שמים את כל המרכיבים פרט לשמן ולמלח. מעבדים את החומרים לבצק על מהירות נמוכה כ 10 דק' .
מעבירים למהירות בינונית ומוסיפים את המלח. מעבדים כ 3 דקות לאחר מזלפים את השמן בהדרגה עד להטעמה מלאה ולבצק מפותח וחלק.
פרישייפ: לחלה המורכבת מ 2 צלעות שוקלים 2 כדורים של 300 גר' ולחלה שמורכבת מ 3 צלעות שוקלים 3 כדורים של 200 גר' מכינים מהכדורים נקניקים בגודל הרצוי וקולעים את החלה. בשלב הזה ניתן להקפיא את החלה לשימוש במועד אחר או התפחה ואפייה
ללחמניות – 90 גר לכדור.
אם מכינים חלות להקפאה- . שימו לב שאתם לא מחזיקים את הבצק יותר משבוע בהקפאה כי השמרים נחלשים עם הזמן והחלה לא תתפח לכם היטב
אם האפיה נעשית ביום הכנת הבצק - מתפיחים בטמפרטורת החדר ועדיף במקום חמים
לפני האפיה- משפריצים מים ומפזרים שומשום.
.אפייה – 175 מעלות בתנור שחומם מראש כ 30-35 דק' אחרי 20 דק' לסובב
כל אחד ממכם מכיר את התנור שלו ולכן המעלות וזמן האפייה זה משהו שיכול להשתנות מתנור לתנור אנחנו ממליצות להיות כל הזמן במעקב על תהליך האפייה כדי למצוא את המעלות והזמנים האידיאלים לכל תנור או לכל מתכון ולרשום לכם לפעמים באות