מתכון לבריוש תפוז ותבלינים
בריוש הדרים וחאוויג'- מתכון ל20 יחידות
12 גר שמרים יבשים
24 גר חלב
360 גר ביצים ( 6 ביצים לארג ')
600 גר קמח לבן, רצוי קמח לחם
12 גר מלח
275 גר חמאה רכה , חתוכה לקוביות
60 גר סוכר לבן
130 גר תפוז מסוכר, קצוץ לחתיכות קטנות.
8 גרידת תפוז ( כף בערך)
12 גר תערובת חאוויג'
לתערובת החוויאג':
2 גר ציפורן
2 גר הל
2 גר פלפל שחור
2 גר אגוז מוסקט
8 גר קינמון
לציפוי:
70 גר חמאה מומסת
120 גר סוכר לבן
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שוקלים את מרכיבי הבצק פרט לחמאה , התפוז המסוכר, גרידת התפוז ותערובת התבלינים.
כאשר הבצק מתאחד ונאסף לכדור מוסיפים מעט מקוביות החמאה בהדרגה. ממתינים עם כל הוספת חמאה להטמעתה בבצק ואז מוסיפים חופן נוסף עד להטמעה מלאה של כל החמאה בבצק . מוסיפים את התפוז, הגרידה והתבלינים עד שהבצק אחיד , חלק ונפרד מדפנות המיקסר.
מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות ומכסים בניילון נצמד. מקררים ל 5 שעות עד לילה.
לאחר קירור ומנוחה מחלקים את הבצק ליחידות של 70 גר ומכדררים מהכדורים יוצרים נחשים לא ארוכים מידי ומגלגלים שבלות מכול צד שכל אחד מהצדדים פונה לצד אחר